Ahad, 8 Mei 2011

PEREMPUAN SELALU CAKAP CAMNI???

FINE

Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh.

LIMA MINIT

Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.

TAKDE APA-APA

Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'.

PERGILAH! (dengan kening terangkat)

Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'. PERGILAH (dengan kening biasa) Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk.

MENGELUH YANG KUAT

Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'TAKDE APA-APA'.

MENGELUH YANG PERLAHAN

Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'MENGELUH YANG PERLAHAN' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas.

OKAY LAH

Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'OKAY LAH' bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. 'OKAY LAH' selalunya digunakan dengan 'FINE' bersama 'Kening Yang Terangkat'.

BUAT LAH

Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar.

TOLONGLAH

Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'OKAY LAH'.

TERIMA KASIH

Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK

Ini banyak berbeza dari 'TERIMA KASIH'. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'MENGELUH YANG KUAT'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'MENGELUH YANG KUAT' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'TAKDE APA-APA'


=)  terasa lak..hihihi..salu ckp xde pape..

Sabtu, 7 Mei 2011

Mee Kolok.. Yummy.. Masyuk... =)

Selamat malam semua !!!!
Saje nak update about Mee Kolok yang fofular di SARAWAK...
Tadi baru je terbang kesana untuk menikmatinya..
hahah...
Actually, kat Hutan Bandar JB ni pn ade jual Mee Kolok nie...
Mcm biase la, En Shahrul yang membawa cik deeyana bersarapan disana,..
time kasih lagik!!!

Mesti ramai yang pelik dengar nama mee Kolok ni kan...
So, meh deeyana citer pasal mee kolok nie..
Apa itu Mee Kolok?
 Mee kolok ialah sejenis makanan yang sangat popular di negeri Sarawak...
Mee kolok ni, yang specialnya,
 Mee dia berbeza dengan mee yang berada di semenanjung Malaysia...
Memang tak jumpalah kat semenanjung ni...
 Bentuknya macam megi tapi rasa bukan macam megi...
Pergh,,,
 memang sedaplah...
 
Kebanyakan makanan Sarawak lebih banyak berasaskan lada hitam sebab pengeluar dan mempunyai tanaman lada hitam terbesar di Malaysia..
Tapi sekarang kat semenanjung memang dah boleh dapat rasa Mee kolok dah pun...
 Sebab banyak permintaan dan sedap...

Lepasnie, nak ajak mok2 kesayangan g makan kat situ la...
tapi, en shahrul kena g orderkan la bb ade 4 pilihan mee kolok kat citu...
deeyana??? pandai makan jerk...
hehe...
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/



Fast & Furious 5 =0



Deeyana pasti, bukan setakat kaki race je yang dok tunggu2 filem aksi Fast&Furious 5 ni, tapi mat rempit juga... Daripada teaser&trailer yang dah beberapa bulan dimainkan sebelum ni, pasti yang menunggu akan lebih teruja... kan? kan? kan? hehe.. Paling menarik, watak-watak utama yang pernah muncul dari awal tayangan siri filem Fast&Furious ni, bergabung dalam Fast & Furious 5 kali ini...
Mmg xrugi lah en shahrul bawak deeyana layan movie nie... RM12 kan?? heheh


Antara barisan pelakon dalam movie nie, 
Brian O'Conner & Dom Toretto 
mengetuai aksi gabungan bersama 
Dwayne Johnson
 Jordana Brewster
 Chris Ludacris
 Tyrese Gibson
 Sung Kang
 Gal Gadot
Matt Schulze
 tego
 &
 Don Omar 
dalam misi menghapuskan aktiviti haram mafia Brazil. 

TAPI kan,
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
Aksi kali ni tak segempak nama Fast&Furious untuk kali nih...
 Banyak kekurangan dari segi aksi pemanduan berkelajuan tinggi dan skill yang gempak2...
 Kali ni, lebih banyak aksi ganas daripada aksi mengdrive kete tahap dewa... huhuhu...
 Lebih banyak adegan sepak menyepak daripada aksi memecut laju... 
Deeyana mahukan aksi giler dalam memandu, memecut & berlumba, bukannya tembak-menembak, dah namanya Fast&Furious kan...
Tapi, xpe la, jalan citer yg gempak and ada lawak2 mmg sonok la...
thankz a lot k en shahrOl!!! 

10 over 10 star!!!

Jumaat, 6 Mei 2011

ASMA MELANDA LAGIK!!!

As-salam kawan2 semua.. 
cmne hari nie?? sihat?? 
harap2 anda semua shat2 oke.. 
sihat, ceria dan isikan masa lapang dengan aktiviti2 yang besh giler!!! hehehe.. 
Actualy,
 2hari lepas, deeyana ada terbaca kisah seorang hamba Allah yang telah kembali ke rahmatuallah... 
nak jadi penyebabnya adelah kerana serangan ASMA yang tewOk.. 
oke..
 bile terbaca kisah tue, deeyana rasa sungguh22 takOt.. 
untuk deeyana, ASMA tu xdelah sekronik dan seteruk sgt.. 
juz semput2 jerk.. 
sebab deeyana adelah antara hamba Allah yang terpilih untuk dapat penyakit ASMA tue..
 So, deeyana rase teruja dan cari info2 berkaitan dengan penyakit ASMA ni.




Ubat??
 haha.. dulu, deeyana elakkan pemakanan ubat2 nie.. 
sebab deeyana lebih pada pengambilan gas oksigen dan juga menyapukan vicks pada dada jika tanda2 ASMA nak menyerang.
TAPI...
Dr X ni gatal plak, suh deeyana amalkan pengambilan vitamin untuk mengurangkan kadar terkena ASMA tue. n deeyana jugak kena rajin mkn ubat yang telah disediakan oleh Dr X ni. 
Seminggu 3 kali kena mkn. 
Kadang2 deeyana buat xtau je pasal ubat-ubatan nie, tapi, bile parents deeyana da call...
hehehehehe... mcm2 alasan la deeyana bagi..
 lupe.. 
xingat..
 xsempat..
itu lah alasan2 yg sgt popular deeyana gunakan sampai la abah deeyana bising2. hehehe
oke, from now, deeyana akan jaga kesihatan deeyana baik2.. 
deeyana akan ikut aturan pemakanan ubat2 tue..
 n
 buat kawan2 kat luar sana, doakan kesihatan deeyana oke..
 terima kasih!!!!



tibe2 teringat time dulu2 asma datang menyerang, kawan2 baik deeyana yang banyak tolong deeyana. thankz a lot tu kamilah kamal, siti aisyah osman, shahrul ali dan si pelanggar lampu traffic sepanjang membawa deeyana ke klinik iaitu kamarul zamri azlon.. love u guyz... really appreciate it.. tanpa kowg, xtau la pe jadi kat deeyana... =)

p/s : JAGA KESIHATAN ANDA KERANA IA PENTING UNTUK MASA DEPAN... =)

Rabu, 4 Mei 2011

Kawan Lama Berjumpa Kembali (020511)

As-Salam buat warga blogger semua.. Arni deeyana akan g jumpe ngan Kamarul Zamri bersama pasangan beliau LILY.. oKE, bnyak bnde la kami bowk2.. tanye pasal kerje, pasal famili, kewangan, rumah tngga,
ecech... cm bohong je tanye pasal uma tngga lak.. haha.. Zam skang da pakai MYVI kaler putih n LILY pun da bekerja di CITY BANK and da pakai kete gak kelisa kaler kelabu... oke2.. 2 2 kete comey...
suke.. suke.. suke..
kalau namanyer dah berjumpe, msti la nk berborak sambil mkn2 kan.. hehe.. jadi, kami ber4 pegila menikmati siput sedut di warung siput sedut berdekatan angsana... oke2.. mmg sentiasa penuh ngan owg even gerai dye kecik jerk...
maybe, masakan dye perrghhhh!!! terangkat... =)
lepas kami, jap2... kami tu, deeyana, shahrul, zam n lily la oke..
hehehe
pastu, zam ajak kami menyumbangkan suara kami di SUARA OK di Danga BAy..
and tanpa nak perlu fikir 4.. 5.. 6.. 7.. kali, kami pun gerak ke pusat karok tersebut and ini lah hasilnya..
















and ni lah hasil menyumbangkan suara itu... hehe

SHAHRUL my dear
video
xingat la nama lagu

my dear jugak!!! my pebret song IRIS
video


and kamarul n lily

video

then, kami g makan2 lagi... n balik!!!!!! -___-

\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
 still rase lagik nk jumpe MIELA kamal & AISYAH osman
love them much!!


1 Mei 2011 - Cuti Hari Pekerja & Pelajar.. =)

Hari ni deeyana akan ke Melaka. Mengattend kan diri ke majlis perkahwinan membe, si ISA budak letrik masa sama2 blaja kat politeknik merlimau dulu. deeyana gerak dari JB area pkul 0830 pagi dengan menaiki sebijik kereta Kenari berwarna kuning kepunyaan abg si SHARUL ALI. deeyana pergi bertemankan abg MAEL dan shahrul. tiba dimelaka area pkul 1100. dan kami meneruskan perjalanan untuk amik 2owg lagi membe shahrul iaitu CHACHA dan LIA. dalam 30minit cmtu la menunggu mereka besiap, then kami bergerak ke rumah ISA.
UNIK...
ape yg unik??/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
Gula Kapas Cornetto beserta Coklat

and kalau nk dapt 2 item nie, anda kenala isi borg ucapan khas buat pengantin dan gantungkan diranting pokok ala2 cmni la
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
shahrul yg sedang mengikat kad ucapannya..

xabiz ikat lagi?? huh!!!

hehehe... sonok an kalau dpt bnde2 mcm nie... sgt kreatif!!! nnti nak buat jugak la bile time deeyana.. hehe..
kat majlis tu jmpe la ngan kawan2 clazz shahrul.. jumpe dengan
ABG LONG & KAK LONG
HIDHIR & AIN
AMER & SHARIDA

Ni la pic ISA yang dpt deeyana tangkap dr jarak jauh.. hehe

ala.. pasangan dye xmo tgk camera la..

ok DONE... pastu kami semua jalan2 pusing melaka... kami g men bowling.. dengan deeyana yg berpakaian baju kurung. xpe2.. selamber jerk.. hehe
Antara pic2 kami kat sana
dlm kete


makan di Apple BEGER


with cik nurul


saya kaki.. hehe






cik nurul bershopping

='( : dalam bez2 cmni pun ade sedih k... mok2 kesayangan iaitu mok miela n mok ecah ade kat melaka gak.. tapi, xpat jumpe ngan dowg sebab... T_T